RLE Linseudskiftning

En linseskifteoperation, også kaldet RLE (Refractive Lens Extraction) eller CLE (Clear Lens Extraction), er en kirurgisk øjenoperation, hvor øjets egen linse erstattes af en kunstig plastlinse.

Når man vælger at få lavet en RLE-operation, er man blevet gammel. Nej, så galt er det selvfølgelig ikke. Men faktum er, at RLE bruges til at korrigere alderssyn (gammelmandssyn). Vi bliver faktisk alderssynede, når vi er omkring 45 år. Du kender måske til det der med at flytte mobilen eller bogen længere og længere væk fra dit øje. Naturligvis benytter vi os også af RLE til en række andre sygdomme. Men det er primært til dig over 45 år, som ikke vil begynde at bruge briller.

Klik her og bestil tid nu!

Hvordan foregår en operation?

Med RLE korrigeres forskellige typer af synsfejl som nærsynethed, langsynethed og astigmatisme. Den kunstige linse kan dog ikke akkommodere (evne at fokusere skarpt på forskellig afstand). Operationsmetoden egner sig derfor bedst til personer, som er 40 år eller ældre og befinder sig i situationen, hvor egne linser har mistet sin naturlige evne til at akkommodere. Linserne er højteknologiske produkter, som specialtilpasses for at opnå optimal optisk kvalitet. Øjenoperationen udføres på samme måde som en almindelig operation for grå stær. Men med RLE korrigeres synsfejlen, ved at den kunstige linse har en anden brydning end den oprindelige.

Øjenoperationen er helt smertefri, tager kun cirka 10-15 minutter og de allerfleste har god synsstyrke dagen efter.

Klik her og bestil tid nu!

Multifokale og monofokale linser

Øjenoperationen RLE tilpasses specielt efter patientens behov. Teknikken bygger på anvendelsen af multifokale linser (linser, der giver flere fokusser, hvilket gør, at patienten kan se godt på forskellig afstand) eller monofokale linser (linser, der giver fokus på enten lang eller kort afstand).

Hvilke linser netop du behøver og om du er kandidat til en øjenoperation med RLE, afgøres når du kommer ind hos os på Vårda Ögon til en forundersøgelse/konsultation.

Klik her og bestil tid nu!