NoCut® - fremtidens øjenkirurgi

Vores helt egen og nyeste metode indenfor laserbehandlinger. NoCut® indebærer, at laseren gør hele arbejdet. Dvs. den fjerner overfladelaget (epitelet) på hornhinden og derefter selve synsfejlen i samme seance. Til forskel fra forskellige typer af LASIK/FS-LASIK laver vi laserbehandlingen uden at skære i dit øje.

Nu om dage benytter vi os af NoCut® og ikke af LASIK. Hvorfor? Jo – hvis vi kan give dig et godt syn uden at skære i dit øje, er det for os det selvfølgelige valg. Øjet skal man passe på. Det skal holde længe. NoCut® minimerer risikoen for eventuelle komplikationer p.g.a. fejlagtige flapper, som kan opstå ved LASIK/FS-LASIK. NoCut® er ifølge vores specialiserede og langvarige erfaring i mere end 20 år med synsfejlbehandlinger sikrest for dig som patient. Men ingen operation er uden sine risici. Efter at have kigget på netop dine øjne i vores grundige forundersøgelse, vil du få din individuelle vurdering af netop din egnethed.

NoCut® øjenlaser – Kun hos Vårda Øjenklinik

  • Behandler astigmatisme,nærsynethed og langsynethed.
  • Tilpasset til aktive personer – øjet heler hurtigt efter behandlingen
  • Skånsomt resultat – behandlingen sker kun på øjets overfladelag
  • Større præcision – end traditionelle lasermetoder
  • Uskåret øje – fri for knive, alkohol eller mekanisk påvirkning
  • Topteknik – udføres med et af verdens mest moderne lasersystemer – Schwind Amaris
  • Nu med SmartSurfACE
NoCut® logotyp.

Hvordan foregår det?

Nærsynethed, langsynethed og brydningsfejl (astigmatisme) kan behandles ved hjælp af NoCut®. Ved laserindgrebet klarer laseren alt – den behandler hele din synsfejl på en gang. Det yderste cellelag på hornhinden (epitelet), som vi tidligere fjernede med alkohol (LASEK), fjerner laseren nu, uden at du mærker noget. Derefter behandles hornhindens overfladelag ved at pudse den præcist rette mængde væv væk, som svarer til din synsfejl. Til sidst sættes en såkaldt bandagelinse på, som fungerer som et plaster. Færdig.

Selve operationen er meget hurtig, effektiv og helt smertefri! Bagefter byder vi på kaffe og informerer om efterplejen. Regn med cirka halvanden times ophold på klinikken på selve operationsdagen. Laserbehandlingen gør slet ikke ondt, men regn ikke med at kunne arbejde i nogle dage efter operationen. Ja. Rekreationen tager lidt længere tid end ved LASIK-metoden. Men vi vurderer, at det er ventetiden værd, når du vil have opereret dine øjne.

Velkommen til at bestille en tid.

Se forundersøgelse

Se operation

Nu med SmartSurfACE – Hurtigere genvinding af dit syn

Med den nye teknik SmartSurfACE bliver den indledningsvise genvindingsperiode af dit syn mærkbart kortere. På den måde ser du bedre tidligere efter din operation. Ja oven i købet allerede sekunderne efter din operation. Noget som mange har efterspurgt ved overfladebehandlinger. For dig som patient kan det for eksempel indebære, at du kan være tilbage på jobbet tidligere eller nyde mere af din ferie.

Kan alle blive opereret?

Vi udfører ikke øjenoperationer på gravide (på grund af hormonforandringer). Ammende bør vente cirka 3 måneder efter afsluttet amning. Vi opererer heller ikke personer med alt for tynde eller bugtende hornhinder eller personer som for eksempel har grøn stær, grå stær eller nogen form for nethindesygdom. Vi udfører ikke øjenoperationer, hvis der er visse immunsygdomme inde i billedet. Har personen diabetes, skal sygdommen være under kontrol.

Vi udfører heller ikke øjenlaseroperationer på personer under 20 år! Vi ved, at der er andre klinikker, som gør det, men vi mener, at et menneskes øje ikke er tilstrækkeligt stabilt, hvis man er for ung. Vi har derfor sat 20 år som grænse. Der er andre årsager til, at vi undlader at operere udover de nævnte og som vi i så fald vil opdage ved den gratis konsultation eller forundersøgelse.

Se filmen

Maria Elin Olsson, verdensmester i kickboksning i 2012, fortæller om sin NoCut®-operation