Astigmatisme (bygningsfejl i øjet)

Hvad er astigmatisme?

Astigmatisme bevirker at objekter bliver opfattet som diffuse ved korte og lange afstande og forekommer normalt sammen med nærsynethed eller langsynethed.

For eksempel kan øjet se normalt ved lodrette linjer, men være nærsynet ved vandrette linje. Det skyldes normalt, at hornhindens krumning er skæv. Den optimale form af hornhinden er sfærisk, men med astigmatisme bliver krumningen ujævn.

Som et resultat brydes det indfaldende lys uregelmæssigt og rammer ikke ét punkt, men spreder sig på nethinden. Astigmatisk brydningsfejl kan forekomme efter skader, men det er mest almindeligt, at der har været en forstyrrelse i forbindelse med øjets vækst.

Klik her og bestil tid nu!

Operation af astigmatisme

Briller eller kontaktlinser kan bruges til at forsøge at genskabe hornets kugleform, eller man kan få foretaget en øjenlaseroperation (NoCut®), hvorefter man straks vil se bedre. NoCut® øjenlaser behandler øjet i en speciel vinkel under øjenoperationen, hvorved brydningskraften genskabes nøjagtigt på det rigtige sted. Det gør ikke ondt, og selve laserbehandlingen tager kun et par sekunder.

Klik her og bestil tid nu!