Nærsynethed

Hvad er nærsynethed?

Ved nærsynethed fungerer øjet godt på tæt hold, men værre på lange afstande. Øjenæblet hos mennesker med langsynethed er aflangt, og lysstråler fra objekter langt væk brydes for tidligt inde i øjet. Det medfører at billedet ender bag nethinden i stedet for på nethinden, og derfor bliver det sløret.

Symptomer på at du er nærsynet

Typiske symptomer på nærsynethed er, at man begynder at knibe øjnene sammen for at få et skarpere billede. Hvorfor nogle mennesker bliver nærsynede vides ikke med sikkerhed. Det kan skyldes arvelighed eller at øjet bliver anstrengt for meget tæt på. Myopi (nærsynethed) begynder normalt at udvikle sig i 10-årsalderen og fortsætter med at stige op til 20-25 år.

Klik her og bestil tid nu!

Udmåling af nærsynethed

Nærsynethed måles i (-) dioptrier. Op til – 6 dioptrier som mild nærsynethed og fra – 7 dioptrier og op betegnes det som alvorlig eller svær nærsynethed.

Behandling af nærsynethed

Ved hjælp af briller eller kontaktlinser korrigeres styrken, og billedet kan gengives skarpt på nethinden. Men det er også muligt at operere for nærsynethed.
Med vores operation NoCut®-øjenlaser kan vi behandle en del af laget på den centrale del af hornhinden, så du kan se godt igen – uden hverken linser eller briller. Før en sådan øjenoperation foretager vi altid en grundig indledende undersøgelse, for at vurdere dine specifikke forudsætninger for en øjenoperation.

Klik her og bestil tid nu!