Langsynethed

Hvad er langsynethed?

Ved hypermetropi, også kaldet langsynethed, ser man godt på lang afstand, men dårligt på kort afstand. I de fleste tilfælde af langsynethed er øjenæblet for kort og det medfører, at lysstråler fra objekter tæt på, rammer bag nethinden i stedet for på nethinden. Objekter på lange afstande bliver derfor skarpe, og objekter på korte afstande er slørede.

Hvorfor bliver man langsynet?

Langsynethed er medfødt, og i de fleste tilfælde forsvinder det med alderen. Øjet regulerer sig selv ved hjælp af øjnenes tilpasningsevne. Dette betyder, at fleksibiliteten i øjets linse selv justerer styrken. En person der er langsynet skal, for langt og nært syn, rumme mere end andre. På grund af denne øgede indsats er folk med langsynethed ofte nødt til at få læsehjælpemidler tidligere end andre.

Klik her og bestil tid nu!

Udmåling af langsynethed

Visuelle defekter af typen langsynethed, måles i plus (+) dioptrier.

Behandling for langsynethed

Ved at forbedre styrken i øjet med et par briller eller linser kan genstande gengives skarpt på nethinden. Med øjenoperationen NoCut® øjenlaser kan vi dog behandle en del af laget på den centrale del af hornhinden, så du kan se godt igen uden at skulle bære briller. Før denne operation foretager vi en undersøgelse for at vurdere dine specifikke forudsætninger for en øjenoperation.

Klik her og bestil tid nu!